preventief werkplekadvies (Basis +)

Ons BASIS+ pakket omvat de volgende modules:

  • ErgoPaspoort
  • Werkplekchecklist
  • Persoonlijke intake

Het werkplekadvies is toegespitst op het correct instellen en inrichten van de werkplek. Deze variant is ook geschikt voor thuis- of flexwerkplekken. Op basis van de hoofdtaken van de medewerker wordt advies gegeven over de indeling van de werkplek en de benodigde ergonomische hulpmiddelen (bijvoorbeeld een monitorstandaard of documenthouder).

Kennisoverdracht

Door de medewerkers te voorzien van direct toepasbare kennis over het instellen en aanpassen van de bureaustoel en het bureau zijn zij in staat om in zeer korte tijd iedere werkplek ergonomisch verantwoord in te stellen en eigen te maken. Deze kennis kan een grote toegevoegde waarde hebben, met name wanneer gewerkt wordt binnen een flexwerkomgeving. Door deze vaardigheden dagelijks te herhalen wordt men steeds vaardiger in het instellen van de werkplek en zullen deze handelingen uiteindelijk onderdeel worden van het opstarten van de werkdag. 

Ergonomische hulpmiddelen

De functie van ergonomische hulpmiddelen (bijvoorbeeld een monitorstandaard, documenthouder, muis of voetenbank) is het verbeteren van de werkhouding. Het kan ook voorkomen dat wij juist het advies geven om bepaalde ergonomische hulpmiddelen van de werkplek te verwijderen. Advies over ergonomische hulpmiddelen is persoonlijk. Het zomaar gebruikmaken van dit soort middelen, omdat deze toevallig voorhanden zijn, blijkt over het algemeen geen soelaas te bieden en wordt dan ook afgeraden.

Wil je een offerte ontvangen voor preventief werkplekadvies of meer informatie over de mogelijkheden voor jouw organisatie neem dan contact met ons op via info@ergoprofs.nl of bel 020-753 15 67.

Werkplekonderzoek

preventief of klacht gerelateerd

Werkplekonderzoek Direct offerte aanvragen