Workshops

Voorlichting over ergonomie op de werkplek kan zowel individueel als in groepsverband worden aangeboden. ErgoProfs biedt verschillende workshops, webinars, presentaties en cursussen aan over werkhouding en werkplekinrichting:

Webinar Gezond Thuiswerken

Tijdens de webinar wordt dieper ingegaan op gezond en prettig thuiswerken. Plotseling werken heel veel mensen noodgedwongen vanuit huis. Werkgevers en werknemers hebben niet de gelegenheid gehad om zich hier op voor te bereiden. Veel thuiswerkplekken kunnen daarom nog verbetert worden, vaak met enkele eenvoudige aanpassingen. De insteek is om te werken met de middelen die op dit moment voor handen zijn.

De inhoud

 • Er bestaat geen standaard thuiswerkplek
 • Kenmerken van een ergonomische thuiswerkplek
 • Eenzijdige belasting en overbelasting voorkomen
 • Quick fixes: direct toepasbare tips
 • Afwisseling en beweging tijdens beeldschermwerk

Aantal deelnemers: Maximaal 30 personen
Duur van de webinar: 45-55 minuten
Kosten: 395,00

Lees meer

Workshop Gezond Werken

Werknemer en werkgever zijn samen verantwoordelijk voor een correcte werkplekinstelling en gezonde werkhouding. De werkgever zorgt ervoor dat de medewerkers vooraf geïnformeerd worden over te verrichten werkzaamheden binnen de functie en de daaraan verbonden risico’s en treft de nodige maatregelen om deze risico’s zo veel mogelijk te beperken.

De medewerkers neemt deze informatie ter harte en past de maatregelen toe. Om de kennis en vaardigheden op het gebied van beeldschermwerk van de medewerkers te vergroten biedt ErgoProfs de workshop Gezond Werken aan. Deze workshop is gericht op prettig en veilig werken door het verminderen van fysieke overbelasting.

Opbouw van de workshop

 • Waarom is het belangrijk de werkplek goed in te stellen?
 • Hoe kun je lichamelijke (over)belasting tijdens het werk zoveel mogelijk voorkomen?
 • Een gezonde instelling; instellen van bureaustoel, bureau, beeldscherm, etc.
 • Praktijk: gezamenlijk instellen van de bureaustoel
 • RSI en stress preventie: wat kun je nog meer doen om werkgerelateerde klachten te voorkomen?
 • Quick fixes: praktische tips

Tijdens de workshop wordt dieper ingegaan op gezond en prettig werken. Hoe ontstaat fysieke overbelasting en wat kun je doen om dit te voorkomen. Het instellen van de werkplek wordt stap voor stap behandeld. De logische opbouw is gemakkelijk te onthouden en reproduceren. Op basis van een correct ingestelde stoel kan de bureauhoogte worden vastgesteld. Daarna wordt de juiste opstelling van het beeldscherm, toetsenbord, muis, etc, bepaald.

ErgoPaspoort

Alle deelnemers aan de workshop ontvangen een ErgoPaspoort. Dit paspoort dient als geheugensteun bij het instellen van de werkplek en bevat ruimte om de persoonlijke instellingen en afmetingen te noteren.

Aantal deelnemers: Maximaal 16 personen
Duur van de workshop: 1 dagdeel
Kosten: op aanvraag

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Workshop Fysieke Belasting: een tiltraining

Dit is geen standaard tiltraining waarbij men alleen tiltechnieken leert. Het uitgangspunt van deze workshop is het in kaart brengen van de werkelijke risico’s binnen de organisatie en deze op een praktische manier te ondervangen. Een tiltraining op maat, en afgestemd op het kennisniveau en specifieke (til)werkzaamheden van de medewerkers.

Opbouw van het trainingstraject

 • Inventarisatie van de huidige omstandigheden tijdens een locatiebezoek.
 • Training en/of coaching-on-the-job
 • Adviesrapport

TESTIMONIALS

Presentatie Dynamisch Werken

Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders steeds langer en vaker zitten; thuis, op school en tijdens het werk. De toename van dit sedentaire gedrag (langdurig zitten) brengt vele risico’s met zich mee, langdurig zitten is erg ongezond.

Hebben veel medewerkers binnen jouw organisatie een zittende functie? Deze presentatie geeft inzicht in de gevaren van sedentair gedrag en de gezondheidsrisico’s die hiermee gepaard gaan. Hoe kunnen we dit gedrag doorbreken? Wat is dynamisch werken en hoe ziet een dynamische werkplek eruit? Antwoorden op deze vragen komen tijdens deze bijeenkomst aan bod. Een confronterende, interactieve presentatie die medewerkers zal uitnodigen om op te staan en met elkaar in gesprek te gaan over dit actuele onderwerp.

Aantal deelnemers: maximaal 16 personen
Duur van de presentatie: 35-45 minuten
Kosten: op aanvraag

direct een offerte aanvragen

WIL JE MEER INFORMATIE?

Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor je op.

STUUR EEN BERICHT  CONTACT DETAILS