Workshops

Voorlichting over ergonomie op de werkplek kan zowel individueel als in groepsverband worden aangeboden. ErgoProfs biedt verschillende workshops, webinars, presentaties en cursussen aan over werkhouding en werkplekinrichting:

Webinar Gezond Thuiswerken

Tijdens de webinar wordt dieper ingegaan op gezond en prettig thuiswerken. Na twee jaar pandemie werken heel veel mensen nog steeds vanuit huis. De meeste werkgevers hebben inmiddels een passend thuiswerkbeleid. Werknemers hebben vaak de nodige aanpassingen gedaan om hun thuiswerksituatie te verbeteren. Toch zien wij bij ErgoProfs dat nog veel behoefte is onder om het onderwerp gezond thuiswerken onder de aandacht te brengen. Juist omdat de werkgever vaak niet voldoende zicht op de arbeidsomstandigheden van de werknemer thuis. Je kan het gezond thuiswerken eenvoudig (opnieuw) onder de aandacht te brengen door een webinar aan te bieden die past bij jullie thuiswerkbeleid. Zo hou je een vinger aan de pols bij dit zo ontzettend belangrijke onderwerp.

De basis

 • Er bestaat geen standaard thuiswerkplek
 • Kenmerken van ergonomisch werken
 • Eenzijdige belasting en overbelasting voorkomen
 • Het belang van het zitten regelmatig onderbreken
 • Afwisseling en beweging tijdens beeldschermwerk
 • Quick fixes: direct toepasbare tips

Op basis van een inventarisatie wordt de inhoudt aangepast en afgestemd op de situatie van de klant.

Aantal deelnemers: Maximaal 30 personen
Duur van de webinar: 45-55 minuten
Kosten: 395,00

Lees meer

Workshop Gezond Werken

Werknemer en werkgever zijn samen verantwoordelijk voor een correcte werkplekinstelling en gezonde werkhouding. De werkgever zorgt ervoor dat de medewerkers vooraf geïnformeerd worden over te verrichten werkzaamheden binnen de functie en de daaraan verbonden risico’s en treft de nodige maatregelen om deze risico’s zo veel mogelijk te beperken.

De medewerkers neemt deze informatie ter harte en past de maatregelen toe. Om de kennis en vaardigheden op het gebied van beeldschermwerk van de medewerkers te vergroten biedt ErgoProfs de workshop Gezond Werken aan. Deze workshop is gericht op prettig en veilig werken door het verminderen van fysieke overbelasting.

Opbouw van de workshop

 • Waarom is het belangrijk de werkplek goed in te stellen?
 • Hoe kun je lichamelijke (over)belasting tijdens het werk zoveel mogelijk voorkomen?
 • Een gezonde instelling; instellen van bureaustoel, bureau, beeldscherm, etc.
 • Praktijk: gezamenlijk instellen van de bureaustoel
 • RSI en stress preventie: wat kun je nog meer doen om werkgerelateerde klachten te voorkomen?
 • Quick fixes: praktische tips

Tijdens de workshop wordt dieper ingegaan op gezond en prettig werken. Hoe ontstaat fysieke overbelasting en wat kun je doen om dit te voorkomen. Het instellen van de werkplek wordt stap voor stap behandeld. De logische opbouw is gemakkelijk te onthouden en reproduceren. Op basis van een correct ingestelde stoel kan de bureauhoogte worden vastgesteld. Daarna wordt de juiste opstelling van het beeldscherm, toetsenbord, muis, etc, bepaald.

ErgoPaspoort

Alle deelnemers aan de workshop ontvangen een ErgoPaspoort. Dit paspoort dient als geheugensteun bij het instellen van de werkplek en bevat ruimte om de persoonlijke instellingen en afmetingen te noteren.

Aantal deelnemers: Maximaal 16 personen
Duur van de workshop: 1 dagdeel
Kosten: op aanvraag

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Workshop Fysieke Belasting: een tiltraining

Dit is geen standaard tiltraining waarbij men alleen tiltechnieken leert. Het uitgangspunt van deze workshop is het in kaart brengen van de werkelijke risico’s binnen de organisatie en deze op een praktische manier te ondervangen. Een tiltraining op maat, en afgestemd op het kennisniveau en specifieke (til)werkzaamheden van de medewerkers.

Opbouw van het trainingstraject

 • Inventarisatie van de huidige omstandigheden tijdens een locatiebezoek.
 • Training en/of coaching-on-the-job
 • Adviesrapport

TESTIMONIALS

Presentatie WisselWerken

Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders steeds langer en vaker zitten; thuis, op school en tijdens het werk. De toename van dit sedentaire gedrag (langdurig zitten) brengt vele risico’s met zich mee, langdurig zitten is erg ongezond.

Hebben veel medewerkers binnen jouw organisatie een zittende functie? Deze presentatie geeft inzicht in de gevaren van sedentair gedrag en de gezondheidsrisico’s die hiermee gepaard gaan. Hoe kunnen we dit gedrag doorbreken? Wat is wisselwerken en hoe ziet een werkplek er dan uit? Antwoorden op deze vragen komen tijdens deze bijeenkomst aan bod. Een confronterende, interactieve presentatie die medewerkers zal uitnodigen om op te staan en met elkaar in gesprek te gaan over dit nog steeds actuele onderwerp.

Aantal deelnemers: maximaal 16 personen
Duur van de presentatie: 35-45 minuten
Kosten: op aanvraag

direct een offerte aanvragen

WIL JE MEER INFORMATIE?

Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor je op.

STUUR EEN BERICHT

  CONTACT DETAILS