THUISWERKEN TIJDENS DE CORONA CRISIS

Plotseling werken heel veel mensen noodgedwongen vanuit huis. Veel werkgevers en werknemers waren hier niet op voorbereid. In deze nieuwe situatie zien we dat meer mensen dan ‘normaal’ een hoge mate van spanning en stress ervaren. Deze extra spanning, in combinatie met een niet optimaal ingerichte of ingestelde thuiswerkplek, maakt iemand meer vatbaar voor het ontwikkelen van pijnklachten. ErgoProfs kan hier direct bij helpen met digitaal werkplekadvies. Al vanaf €55,- per medewerker heb je een compleet persoonlijk online werkplekadvies inclusief voorbereiding en adviesbrief. Met behulp van videobellen nemen wij de medewerker aan de virtuele hand en zorgen voor een beter passende thuiswerkplek, ongeacht de middelen en omstandigheden. Doelmatig werken en creativiteit zijn hierbij het uitgangspunt.

Reactie van de thuiswerker:

“Ik vond het heel leuk en vooral nuttig om mijn eigen houding te analyseren, die bleek een stuk slechter dan ik dacht. Tot mijn verbazing is mijn houding er met beperkte ingrepen en hulpmiddelen die ik voorhanden had (kratjes bier en een ongebruikt kussen) enorm verbeterd. Dank voor de creatieve oplossingen.”

Als werkgever met thuiswerkend personeel draag je de verantwoordelijkheid om de thuiswerkomstandigheden zo passend en prettig mogelijk te maken. Hierbij geldt dat de thuiswerkplek aan dezelfde voorwaarden dient te voldoen als de kantoorwerkplek. Dit kan door kantoormeubilair beschikbaar te stellen (nieuw, tweedehands of het meubilair van kantoor tijdelijk bij de werknemer thuis neerzetten). Wanneer dit in de praktijk niet mogelijk is, kunnen er andere oplossingen aangeboden worden zoals ergonomische hulpmiddelen en persoonlijk online werkplekadvies. Een ergonoom kijkt dan mee en geeft direct toepasbare tips waardoor de werknemer ook zonder instelbaar kantoormeubilair gezond en prettig kan thuiswerken.

“Katrien geeft persoonlijk advies in heel praktische vorm, gericht op je persoonlijke situatie. In een heel open en duidelijk gesprek bekijkt ze waar de verbeterpunten zitten en hoe je die kunt invullen. Ze heeft zich daarbij goed voorbereid en laat duidelijke voorbeelden zien. Ze vertelt hoe je beter niet kunt werken en praktische tips en illustraties helpen je de houding te verbeteren. Met als uitkomst dat wij nu beter op onze werkplekken zitten. Kortom: blij dit gesprek gehad te hebben en een aanrader voor iedereen die aan thuiswerken doet.”

Vraag een gratis proefsessie aan

CONTACT

ERGONOMISCH THUISWERKEN DOOR ONLINE WERKPLEKADVIES

Eerst wordt met de werkgever de mogelijkheid besproken om kantoormeubilair en of ergonomische hulpmiddelen beschikbaar te stellen. Daarna wordt de werknemer gevraagd om voorafgaand aan het werkplekadvies twee foto’s toe te sturen waarop te zien is hoe hij of zij aan het werk is. Tijdens een video-telefoongesprek zal de werkplekadviseur van ErgoProfs samen met de medewerker thuis een werkplekonderzoek uitvoeren. De medewerker volgt het advies van de adviseur op en samen zoeken zij naar een betere ondersteuning tijdens het beeldschermwerk. Na afloop van het gesprek ontvangt de medewerker een samenvatting van het advies per mail. Het telefonisch werkplekadvies voor de thuiswerkplek duurt 25-30 minuten.

WAAROM ONLINE WERKPLEKADVIES VOOR THUISWERKERS

Veel werkgevers en werknemers zijn niet voorbereid op fulltime thuiswerken. In deze nieuwe situatie zien we dat meer mensen dan ‘normaal’ een hoge mate van spanning en stress ervaren. Of dit nu komt door eenzaamheid, angst om ziek te worden of thuiswerkende partner en kinderen, dat maakt niet uit. Deze extra spanning maakt iemand meer vatbaar voor het ontwikkelen van pijnklachten. Als werkgever heb je niet overal een oplossing voor maar met een persoonlijk werkplekadvies kan toch dat beetje extra aandacht aan de werknemer geven worden en zorgen voor een beter passende thuiswerkplek. Dit draagt absoluut bij aan het voorkomen en verlichten van spanningsklachten en maakt het thuiswerken een stuk aangenamer.

GRATIS TIPS VOOR EEN ERGONOMISCHE THUISWERKPLEK

ADVIES NODIG?

Wij stellen graag een offerte voor je op.

STUUR EEN BERICHT


CONTACT DETAILS

  • AdresHollandse Kade 38
    1391 JM Abcoude
  • Telefoon020-753 15 67
  • E-mailinfo@ergoprofs.nl