ERGONOMISCH THUISWERKEN

Inmiddels werken veel medewerkers (deels) vanuit huis. Zowel werkgevers als werknemers zijn van mening dat dit veel voordelen oplevert. Dit betekent dat beleid moet worden aangepast en dat de werknemer zowel thuis als op kantoor over een ergonomische werkplek moet beschikken. Hier wordt een passende werkplek mee bedoeld. En bij de thuiswerkplek kan dit in iedere situatie weer iets anders zijn, ruimte en omstandigheden bij de medewerker thuis vragen om een oplossing op maat. ErgoProfs kan hier bij helpen met behulp van digitaal werkplekadvies. Al vanaf €75,- per medewerker heb je een compleet persoonlijk online werkplekadvies inclusief voorbereiding en adviesbrief. Tijdens een videoafspraak krijgt de medewerker advies hoe de ergonomie van de thuiswerkplek te verbeteren en wat hiervoor nodig is. We werken zoveel mogelijk met de middelen die voor handen zijn en zoeken samen naar praktische en creatieve oplossingen. Werkhouding en beweging tijdens de werkdag maken ook onderdeel uit van het adviesgesprek.

Reactie van de thuiswerker:

“Ik vond het heel leuk en vooral nuttig om mijn eigen houding te analyseren, die bleek een stuk slechter dan ik dacht. Tot mijn verbazing is mijn houding er met beperkte ingrepen en hulpmiddelen die ik voorhanden had (kratjes en een ongebruikt kussen) enorm verbeterd. Dank voor de creatieve oplossingen.”

Als werkgever met thuiswerkend personeel draag je de verantwoordelijkheid om de thuiswerkomstandigheden zo passend en prettig mogelijk te maken. Hierbij geldt dat de thuiswerkplek aan dezelfde voorwaarden dient te voldoen als de kantoorwerkplek. Dit kan door kantoormeubilair beschikbaar te stellen (nieuw, tweedehands of het meubilair van kantoor tijdelijk bij de werknemer thuis neerzetten). Wanneer dit in de praktijk niet mogelijk is, kunnen er andere oplossingen aangeboden worden zoals ergonomische hulpmiddelen en persoonlijk online werkplekadvies. Een ergonoom kijkt dan mee en geeft direct toepasbare tips waardoor de werknemer ook zonder instelbaar kantoormeubilair prettig en ergonomisch kan thuiswerken.

Online werkplekadvies proefsessie aanvragen

CONTACT

THUISWERKERS AAN HET WOORD

ERGONOMISCH THUISWERKEN DOOR ONLINE WERKPLEKADVIES

Eerst wordt met de werkgever de mogelijkheid besproken om kantoormeubilair en of ergonomische hulpmiddelen beschikbaar te stellen. Daarna wordt de werknemer gevraagd om voorafgaand aan het werkplekadvies twee foto’s toe te sturen waarop te zien is hoe hij of zij aan het werk is. Tijdens een video-telefoongesprek zal de werkplekadviseur van ErgoProfs samen met de medewerker thuis een werkplekonderzoek uitvoeren. De medewerker volgt het advies van de adviseur op en samen zoeken zij naar een betere ondersteuning tijdens het beeldschermwerk. Na afloop van het gesprek ontvangt de medewerker een samenvatting van het advies per mail. Het telefonisch werkplekadvies voor de thuiswerkplek duurt 25-30 minuten.

ONLINE WERKPLEKADVIES VOOR EEN ERGONOMISCHE THUISWERKPLEK

Veel werkgevers en werknemers zijn niet voorbereid op fulltime thuiswerken. In deze nieuwe situatie zien we dat meer mensen dan ‘normaal’ een hoge mate van spanning en stress ervaren. Of dit nu komt door eenzaamheid, angst om ziek te worden of thuiswerkende partner en kinderen, dat maakt niet uit. Deze extra spanning maakt iemand meer vatbaar voor het ontwikkelen van pijnklachten. Als werkgever heb je niet overal een oplossing voor maar met een persoonlijk werkplekadvies kan toch dat beetje extra aandacht aan de werknemer geven worden en zorgen voor een beter passende thuiswerkplek. Dit draagt absoluut bij aan het voorkomen en verlichten van spanningsklachten en maakt het thuiswerken een stuk aangenamer.

THUISWERKEN TIPS

ADVIES OMTRENT THUISWERKEN NODIG?

Wij stellen graag een offerte voor je op.

STUUR EEN BERICHT

    CONTACT DETAILS