Gezonde en fitte werknemers zijn meer tevreden, productiever, minder gestrest en minder vaak ziek. Voldoende beweging speelt hierbij een belangrijke rol. Investeringen in leefstijlbeleid en interventies lonen. Een investering van één euro levert 2 – 6 euro op aan productiviteitsverhoging en besparing op ziektekosten. (NISB 2011). Maar hoe krijgt u uw medewerkers in beweging?

De sociale omgeving blijkt van groot belang: sociale controle en een stimulerende sociale omgeving, zeker in combinatie met duidelijke, op het individu gerichte doelen, resulteert in zo’n 35% toename van de fysieke arbeid. Hoe kunt u dit concreet toepassen? Hiervoor zet ErgoProfs een aantal concrete voorbeelden voor u op een rij.

Organiseer een wedstrijd

Wie heeft het beste idee om collega’s in beweging te krijgen? Door een wedstrijd uit te schrijven komt het onderwerp op de werkvloer tot leven. Er wordt op een positieve manier over nagedacht en gesproken. Door uw medewerkers inspraak te geven heeft een idee bovendien een grotere kans van slagen. Het beste idee wordt uiteraard beloond en worden uitgevoerd.

Stimuleer trapgebruik

Kosteloos én effectief! Trapgebruik neemt toe wanneer de trap centraal ligt en gemakkelijk bereikbaar is. Door  invloed van licht, openheid, kunst, klimaat en muziek zal de sfeer eerder uitnodigen om de trap te nemen. U kunt gebruik van de lift juist onaantrekkelijk maken door bijvoorbeeld beperkte beschikbaarheid en toegankelijkheid. Daarnaast maakt u de voordelen van traplopen inzichtelijk door posters op te hangen met de voordelen van trapgebruik zoals: 15 minuten traplopen staat gelijk aan 30 minuten hardlopen. Het aanbrengen van kleurige pijlen en/of voetstappen op de vloer in de richting van de trap kan ook stimulerend werken.

Creëer diversiteit in werkplekken

Hierbij kunt u denken aan;

  • Zit-sta werkplekken: dit zijn bureaus die eenvoudig zowel op zit- als stahoogte ingesteld kunnen worden.
  • Sta vergaderruimte: uit onderzoek is gebleken dat staand vergaderen (max. 20 minuten) sneller en efficiënter  is dan zittend vergaderen. Creëer een aantrekkelijke vergaderplek met behulp van accessoires zoals beplanting en licht, maak gebruik van statafels en optioneel een paar krukken.
  • Lopend vergaderen. Sommige besprekingen zijn zeer geschikt om lopend uit te voeren. Lopen stimuleert de hersenactiviteit waardoor creativiteit wordt vergroot. Daarnaast is een goede wandeling niet alleen een prettige afwisseling, uw medewerkers krijgen meteen een gezonde dosis vitamine D  binnen.

Bied een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan;

PMO is een uitstekende manier om meer te weten te komen over uw medewerkers als het gaat om persoonlijk gedrag en beweeggewoonten. Er kan op eigen verantwoordelijkheden gewezen worden en tegelijk kan er een persoonlijk beweegplan worden opgesteld. Opvolging en begeleiding zijn hierbij belangrijk om terugval te voorkomen. Een vertrouwenspersoon (leidinggevende, re-integratiemanager, bedrijfsarts, vitaliteitsadviseur) kan hierbij een rol spelen.

Voor elke maatregel geldt dat men sneller en gemakkelijker in beweging komt wanneer iets als positief wordt ervaren. Door hierover in gesprek te gaan met uw medewerkers krijgt u een beter beeld van de behoeften binnen uw organisatie. Enthousiasme is de drijvende kracht en van groot belang bij het invoeren van nieuwe maatregelen. Een gedreven medewerker kan een prima ambassadeur zijn om bevordering van beweging op de werkvloer voor u te promoten.