Scan binnenklimaat

Werkwijze

In de werkruimtes worden de volgende metingen verricht:

Binnentemperatuur

Temperatuur wordt door iedereen anders beleefd en is vaak een aanleiding voor klachten. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur, kleding, activiteit, luchtsnelheid en relatieve luchtvochtigheid wordt de binnentemperatuur wel of niet als aangenaam ervaren.

Lux

De richtlijn voor kantoorverlichting en lichtinval schrijft voor dat er sprake moet zijn van een gelijkmatige verdeling van het licht op het werkvlak (bijvoorbeeld bureaublad), en een minimale lichtopbrengst van 400 lux.

CO2-gehalte

CO2 is een chemische verbinding van een koolstofatoom (C) en twee zuurstofatomen (O), ook wel kooldioxide genoemd. Kooldioxide is een kleurloos, reukloos en smaakloos gas. Mensen produceren CO2 bij het uitademen omdat zuurstof na inademing wordt omgezet in kooldioxide. In de meeste gebouwen kan dit worden aangemerkt als enige bron van CO2. Door voldoende ventilatie wordt de CO2 afgevoerd; wanneer een ruimte onvoldoende geventileerd is zal de lucht bedompt ruiken en ontstaat een te hoog CO2-gehalte. Een te hoog CO2-gehalte kan klachten als hoofdpijn en vermoeidheid en slechte concentratie veroorzaken.

Relatieve luchtvochtigheid

Met de relatieve luchtvochtigheid (RV %) wordt de hoeveelheid vocht in de lucht aangeduid. Met name in de wintermaanden en bij vorst bevat de (koude) buitenlucht minder vocht waardoor in gebouwen een lagere relatieve vochtigheid ontstaat. Door een te lage luchtvochtigheid kan irritatie aan de ogen en slijmvliezen ontstaan.

TESTIMONIALS

OVERTUIGD?

Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor je op.