Nieuws

 • Hoofdpijn: kopzorg voor werkgevers

  16 juni 2015

  In Nederland heeft zo’n 20% van de bevolking minstens één dag per week hoofdpijn. Deze hoofdpijn varieert van lichte hoofdpijn tot ernstige migraine. Volgens Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) kost hoofdpijn het Europees bedrijfsleven jaarlijks 190 miljoen werkdagen, dit resulteert in een slordige 155 miljard euro aan verzuimkosten.

  Ondanks de schokkende cijfers en enorme kosten die hiermee gepaard gaan wordt de ernst van hoofdpijn nog altijd onderschat en nemen veel werkgevers deze klachten niet serieus.

  lees meer
 • Hoe krijg ik mijn werknemers in beweging

  10 maart 2015

  Gezonde en fitte werknemers zijn meer tevreden, productiever, minder gestrest en minder vaak ziek. Voldoende beweging speelt hierbij een belangrijke rol. Investeringen in leefstijlbeleid en interventies lonen. Een investering van één euro levert 2 - 6 euro op aan productiviteitsverhoging en besparing op ziektekosten. (NISB 2011). Maar hoe krijgt u uw medewerkers in beweging?

  lees meer
 • RSI aan de orde van de dag - Katrien de Graaf van ErgoProfs

  05 maart 2015

  Op 28 februari ‘International RSI Awareness Day’ organiseerde de RSI-vereniging haar 20-jarig jubileum. Een inspirerende middag bestaande uit diverse lezingen en workshops. Een van de onderwerpen die mij erg aansprak was ‘Multidisciplinaire richtlijnen voor aspecifieke KANS (klachten aan arm nek en schouders)’. Dat RSI voor werkgevers nog steeds aan de orde van de dag is blijkt wel uit de verzuimcijfers. Van alle beroepsziektes is 11% nog steeds RSI gerelateerd.

  lees meer
 • Kantoortijgers aller landen, sta op! - Kaya Bouma van de Volkskrant

  04 maart 2015

  In februari 2015 werd Katrien de Graaf geïnterviewd door de Volkskrant over haar visie op zittend werken.

  lees meer
 • Het Nieuwe Werken; wat de werkgever vaak over het hoofd ziet! - Katrien de Graaf van ErgoProfs

  02 november 2014

  Het Nieuwe Werken; dit klinkt voor veel werkgevers als muziek in de oren. Kosten besparen en meer gemotiveerde medewerkers. Het Nieuwe werken is hot!

  lees meer

Werkplekonderzoek

preventief of klacht gerelateerd

Werkplekonderzoek Direct offerte aanvragen