Katrien de Graaf

Katrien de Graaf heeft haar vakopleiding voor werkplekadviseur, de cursus Arbo coördinator en binnenklimaat afgerond aan de ArboAcademie Etop te Nijkerk. Sinds 2007 verzorgt zij werkplekonderzoek op de kantoorwerkplek. Haar werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak, praktische oplossingen en de nadruk op werken met de middelen die beschikbaar zijn.

Katrien maakt deel uit van met Kennisnetwerk Werkplekadviseurs van Etop. Etop stimuleert door opleiding en intervisie de kwaliteit van werkplekonderzoek. Binnen het Kennisnetwerk Werkplekonderzoek vindt u adviseurs die bij Etop de vakopleiding werkplekonderzoek hebben gevolgd en het (PBNA) diploma hebben behaald. De adviseurs voldoen aan de criteria voor kennis en inzicht welke helder geformuleerd zijn. De deelnemers aan het netwerk zijn up-to-date geïnformeerd over het thema en hebben jaarlijks intervisie op hun werkwijze door intercollegiale toetsing onder toezicht van een docent.

In 2006 richtte Katrien MassageProfs op, een landelijke stoelmassage dienstverlening. Ook stoelmassage wordt vaak ingezet als middel om RSI & stress gerelateerde klachten te ondervangen. Zij zag al gauw in dat een ergonomische werkplek onmisbaar is om dergelijke klachten niet alleen te verhelpen maar ook te kunnen voorkomen. De stap naar het verzorgen van werkplekonderzoek was snel gemaakt. Voor meer informatie over Katrien de Graaf verwijzen wij graag naar haar LinkedIn profiel.

Richard Sloot

Richard Sloot is een ervaren bedrijfstherapeut op het gebied van gedrag en beweging. In 2009 heeft hij de hbo-opleiding voor Oefentherapeut Cesar afgerond met een specialisatie tot bedrijfstherapeut. Aanvullend hierop heeft hij een managementopleiding genoten.

Het vitaal laten groeien van medewerkers binnen hun organisatie staat bij Richard centraal. Zijn passie is om medewerkers te coachen naar vitaler bewegen in hun dagelijkse werkomgeving en individuele mogelijkheden. Zijn methodiek kenmerkt zich door vanuit bewustwording van de situatie en het bewegingsgedrag toe te werken naar verandering en eigen verantwoordelijkheid. Met deze benadering helpt Richard medewerkers hun lichaam nog efficiënter en effectiever in te zetten voor hun werk. Iedereen is anders en dat vraagt telkens weer om maatwerk. De kracht van goed advies ligt daarom in een praktische en persoonlijke benadering.

Jantine in 't Wout

Jantine van ’t Wout heeft in 2013 de vakopleiding voor werkplekadviseur aan de Arboacademie Etop afgerond. Sindsdien werkt zij met veel plezier als werkplekadviseur in de kantooromgeving.

In het verleden  heeft zij zelf ervaren  hoe belangrijk een ergonomische werkplek en werkomgeving is, bij een drukke en stressvolle baan.  Zij kwam er achter dat eigen gedrag en bewustwording net zo belangrijk is om klachten te voorkomen. Het onderwerp spreekt haar dermate aan dat zij niet alleen zichzelf, maar ook andere mensen op dit vlak wil adviseren. Zij  besloot het roer om te gooien en de opleiding werkplekadviseur te volgen. 

Een mensgerichte aanpak waarbij de Arbo-normen als richtlijn gelden  is haar werkwijze.  Kijkend naar het probleem, de persoon en de omstandigheden zoekt zij naar een gerichte en doelmatige oplossing. Vaak is er met eenvoudige aanpassingen al veel resultaat te behalen.

Jantine maakt eveneens deel uit van het Kennisnetwerk Werkplekonderzoek van Etop. 

Yvette Schoorl

Yvette Schoorl heeft een mbo opleiding gevolgd voor doktersassistente en daarna de hbo opleiding gezondheidsvoorlichting en preventie. Na het afronden van haar voltijd opleidingen heeft zij 17,5 jaar in de functie arbo adviseur bij Arbo Unie gewerkt. Bij Arbo Unie heeft zij vele cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van Ergonomie. 

De ergonomie spreekt haar erg aan, maar ook gezond en vitaal blijven. Werken is voor iedereen een belangrijk onderdeel van zijn of haar leven, maar het moet wel op een gezonde manier uitgevoerd kunnen worden. Ze wil medewerkers ook bewust laten worden dat vooral zij goed voor zichzelf moeten zorgen (bewegen, gezond eten, voldoende nachtrust, niet roken en matig gebruik van alcohol) en goed luisteren naar wat hun lichaam aangeeft. Mensen zijn niet gebouwd om de hele dag te zitten of om de hele dag te staan. Het is van groot belang dat we afwisselen van werkhouding en dat kan de werknemer vaak zelf regelen door bijvoorbeeld zittend werk af te wisselen door af en toe te staan en te lopen (een paar minuten per uur) en door tussendoor wat rek- en strekoefeningen te doen. Hoe meer afwisselen hoe beter voor het lichaam, want het is goed voor de doorbloeding en herstel van de gespannen spieren.

Haar missie is om medewerkers gemotiveerd aan het werk te houden en dan begin je met een goed ingestelde werkplek. Het is iets heel kleins, maar het geeft heel veel voldoening. Het wordt echt door de medewerker gewaardeerd. Een werkplekonderzoek zorgt dat klachten afnemen en dat het risico op ziekteverzuim daalt.

Werkplekonderzoek

preventief of klacht gerelateerd

Werkplekonderzoek Direct offerte aanvragen