workshop RSI-preventie

Werknemer en werkgever zijn samen verantwoordelijk voor een correcte werkplekinstelling en gezonde werkhouding. Een werkgever dient ervoor te zorgen dat zijn of haar werknemers vooraf worden geïnformeerd over te verrichten werkzaamheden binnen de functie en de eventuele risico’s. Daarnaast dient de werkgever de nodige maatregelen te treffen om deze risico’s te voorkomen en zo veel mogelijk te beperken.

workshop RSI-preventieOm medewerkers hierin ondersteuning te bieden is het raadzaam de kennis en vaardigheden op dit gebied te vergroten. Onze workshop RSI-preventie speelt hierop in; deze workshop is gericht op prettig en veilig werken door het verminderen van fysieke overbelasting.

Het resultaat

Na afloop van de workshop heeft de deelnemer meer kennis en inzicht als het gaat om ergonomisch verantwoord werken. Hij/zij is in staat het eigen bureau, de stoel en het beeldscherm correct in te stellen, is zich meer bewust van de eigen lichaamshouding en kan deze corrigeren om lichamelijke (over)belasting te voorkomen.

Opbouw van de workshop

  • Waarom is het belangrijk de werkplek goed in te stellen?
  • Hoe kun je lichamelijke (over)belasting tijdens het werk zoveel mogelijk voorkomen?
  • Een gezonde instelling; instellen van bureaustoel, bureau, beeldscherm, etc.
  • Praktijk: gezamenlijk instellen van de bureaustoel
  • RSI en stress preventie: wat kun je nog meer doen om werkgerelateerde klachten te voorkomen?
  • Quick fixes: praktische tips

Tijdens de workshop wordt dieper ingegaan op gezond en prettig werken. Hoe ontstaat fysieke overbelasting en wat kun je doen om dit te voorkomen. Het instellen van de werkplek wordt stap voor stap behandeld. De logische opbouw is gemakkelijk te onthouden en reproduceren. Op basis van een correct ingestelde stoel kan de bureauhoogte worden vastgesteld. Daarna wordt de juiste opstelling van het beeldscherm, toetsenbord, muis, etc., bepaald.

ErgoPaspoort

Alle deelnemers aan de workshop ontvangen een ErgoPaspoort. Dit paspoort dient als geheugensteun bij het instellen van de werkplek en bevat ruimte om de persoonlijke instellingen en afmetingen te noteren.

  • Aantal deelnemers: maximaal 16 personen
  • Duur van de workshop: 1 dagdeel
  • Kosten: op aanvraag

Wil je een offerte ontvangen voor een workshop RSI preventie of meer informatie over de mogelijkheden voor jouw organisatie neem dan contact met ons op via info@ergoprofs.nl of bel 020-753 15 67.

Werkplekonderzoek

preventief of klacht gerelateerd

Werkplekonderzoek Direct offerte aanvragen