het nieuwe werken

Het nieuwe werken refereert naar plaats- en tijdsonafhankelijk werken. De medewerker hoeft niet meer altijd op kantoor aanwezig te zijn om zijn werkzaamheden te verrichten. Er mag thuis gewerkt worden en er niet per se op gezette tijden. Voor beide situaties geldt natuurlijk dat de werktaken dit moeten toestaan. Daarom zijn niet alle functies even geschikt voor het nieuwe werken.

Wanneer een organisatie kiest voor het nieuwe werken zal het kantoor niet in zijn geheel verdwijnen. Dit blijft een plaats om collega’s te ontmoeten, besprekingen te houden of er toch een dagje te werken. Door deze aangepaste manier van werken zal het kantoor anders worden ingericht. Minder en eenvoudig instelbare werkplekken zijn kenmerkend.

Indien jij als werkgever thuiswerkend personeel hebt, dien je toe te zien op een ergonomische thuiswerkplek. De thuiswerkplek moet aan dezelfde voorwaarden voldoen als de kantoorwerkplek. Een passende stoel en bureau die aan de Arbo-richtlijnen voldoen dienen voorhanden te zijn.

Ook de verantwoordelijkheid van de werkgever met betrekking tot voorlichting is van toepassing op de thuiswerkplek. De werkplekadviseur van ErgoProfs kan bij medewerkers thuis een werkplekonderzoek uitvoeren. Na afloop van het bezoek is de medewerker goed geïnformeerd en ontvangt de werkgever een uitgebreide rapportage over de nog eventuele maatregelen die getroffen moeten worden zodat de thuiswerkplek aan alle voorwaarden voldoet.

Voor meer informatie over digitaal werkplekonderzoek kun je telefonisch contact met ons opnemen op 020-753 15 67 of een e-mail sturen naar info@ergoprofs.nl

Werkplekonderzoek

preventief of klacht gerelateerd

Werkplekonderzoek Direct offerte aanvragen